Pian 9-kuinen kuopus syö suurimmaksi osaksi itse tehtyjä ruokia, mutta jotenkin kummasti pilttipurkkeja on tyhjentynyt myös valtavia määriä. Päätin viedä osan niistä perhakahvilaan askartelupäiväksi, niin että pääsevät hyötykäyttöön. Etsin lastenruokapurkkiaskarteluvinkkejä (hieno yhdyssana!) googlella ja Pinterestistä, mutta en oikein löytänyt keväisiä vinkkejä. Jos jonkinlaista tuikkulyhtyä oli tehty purkeista, samoin eläimiä, tonttuja, enkeleitä jne. siten, että purkin päälle oli liimattu iso massapallo pääksi. Massapallot eivät nyt kuitenkaan sopineet budjettiin, joten piti keksiä jotain muuta.

Lumisadelyhty oli yksi hauska idea. Purkin kanteen sisäpuolelle oli liimattu pieni lelu (esim. suklaamunasta), sitten vain sisälle vettä ja hilettä tai paljetteja ja liimataan purkki kiinni. Koeversio oli kuitenkin katastrofi. En muistanut, että EriKeeper on vesiliukoista. Kuumaliimalla onnistui paremmin, mutta se ei oikein sovi perhekahvilakävijöiden pikku kätösille. 

Keksin sitten viimein askarrella malliksi purkkiperhosen. Purkin kylkeen siveltiin pensselillä vedellä ohennettua liimaa, ja päälle lätkittiin silkkipaperin palasia. Kanteen leikattiin naama kartongista ja piirrettiin silmät ja suu tussilla. Sitten vain siivet selkään ja tuntosarvet ojennukseen! Isommat lapset koristelivat siivetkin tusseilla. Sisälle voi laittaa pieniä aarteita, tai täyttää karkeilla ja viedä opettajalle, kerhon tädille tai kaverille kevätlahjaksi.